top of page
Поиск
  • Фото автораВікторія

Здоровим бути легко!

Обновлено: 13 янв. 2018 г.

 В сучасному суспільстві,не зважаючи на стрімкий розвиток новітніх технологій,доступності інформації  все більш гостро стоїть питання «здоров'я». «Що таке здоров'я?».Кожен відчуває: відсутність захворювань ,хороше самопочуття. Але насправді це більш ширше поняття - стан фізичного ,духовного і соціального благополуччя,а не тільки відсутність захворювання. « Чи важливе здоров'я?».Відповідь у всіх однозначна - «Так!»Але чи насправді у сьогоденні найважливішим є здоров'я ?»



 Рухова активність – необхідна умова нормального розвитку та функціонування організму. Вона не просто корисна, як ми звикли чути, а життєво необхідна ( як вода, їжа, повітря). Без достатньої кількості руху організм поступово втрачає життєві сили, стає чутливим до негативного впливу зовнішніх несприятливих чинників, непомітно руйнується. Вважається що мінімальна потреба людини в русі становить 2 години на добу. Для дитячого віку нормою є 3-4 години.    Провівши певні дослідження можна зробити  висновок ,що люди у молодому віці не надають належної уваги здоров'ю,проте коли з'являються захворювання (у більш старшому віці),люди починають замислюватись.Не зважаючи на це,чим швидше мчаться до лікарів за пігулками,не розуміючи найголовнішого ,що пігулки мають тимчасовий вплив,а саме систематичні заняття фізичними вправами дарують нам довголіття,молодість та красу. Не даремно вважається однією із найважливіших біологічних потреб –  рухова активність.

   Ніщо не може зрівнятися з перетворювальною силою руху. За словами французького лікаря Тіссо:...''рух, як такий, може за своїм впливом замінити будь-які ліки, але всі лікувальні засоби світу не в змозі замінити впливу руху.''

Дві з половиною тисячі років тому на величезній скелі в Елладі були висічені слова: “Якщо хочеш бути сильним – бігай, хочеш бути красивим – бігай, хочеш бути розумним – бігай”. І ця, здавалося б на перший вигляд проста фраза, має під собою неабияке підґрунтя. Адже користь бігу і взагалі рух для здоров’я організму людини так само важливий, як їжа і вода. Наше тіло створене для руху.               «Єдина людина на Землі ,яку ми в силах змінити,це ми самі!»

0 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page